Как мога да създам работа правилно на Qjob.bg?

Съвети за намиране на надеждни професионалисти за вашите задачи възможно най-бързо.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ QJOB.BG?

Попълнете профила си!

За да публикувате работа в Qjob.bg, регистрирайте се и попълнете профила си. Можете да попълните минимум информация, без да попълвате всички полета, предлагани за попълване, но колкото повече подробности е попълнен в профила ви, толкова повече както клиентът, така и специалистът ще ви се доверят.
 

Създай задание Станете майстор

Ако например създадете задача в категорията „Куриерски услуги - Купете и доставете“ и, да речем, трябва да използвате някакви пари, предлагаме да попълните подробно профила си: качете реално изображение на себе си, въведете телефонния си номер, свържете профилите си в социалните мрежи и удостоверете. себе си, независимо дали сте професионалист или клиент.

Когато специалист поеме задача за управление на парични средства, съществува риск клиентът на Qjob да не я плати, така че той ще бъде недоверчив и няма да поеме задачата.

Подробните ви данни, например вашият телефонен номер, могат да се видят само от избрания от вас специалист.

Проверете населеното място, посочено като местоживеене: ако сте влезли в грешния град, няма да можете да намерите подходящ специалист.

Опишете задача подробно!

Колкото по-точно формулирате задачата, толкова повече кандидати ще има и толкова по-лесно ще бъде да изберете специалист, който да ви подхожда по отношение на цената и качеството на работа.

Лош пример

Трябва да вземете нещо от летището до центъра на града възможно най-скоро.

Добър пример

  • Пакетът с документи трябва да се вземе от офиса на Агенция за недвижими имоти "Дом" и да се занесе на летището до гишето за регистрация No 15 за полета (посочете полета)
  • Документите трябва да се събират утре до 13.00 ч. Трябва да сте на летището в 18.00
  • Бакшиш за бърза и точна доставка!

Лош пример

Спешно трябва да почистим апартамента: две стаи, баня, балкон и кухня. Няма почистващ препарат или почистващо оборудване.

Добър пример

Трябва да се почистване на апартамент. Площ 100 m²: хол, две спални, кухня, баня, тоалетна. Прикачване на снимку.

Трябва да:

  1. Прах и вакуум в хола и спалните (ламиниран под).
  2. Измийте плочките, тоалетната, мивката, банята и пода на тоалетната.
  3. Измийте хладилника, печката, фурната, кухненския под.

Апартаментът не е изоставен, сами го почистваме.

Има прахосмукачка, кърпички за прах, четки. Няма перилни препарати.

По време на почистването няма да сме вкъщи, трябва да вземем ключа.

Поръчката трябва да бъде направена в понеделник от 11 до 20 часа.

Ако не опишете проблема достатъчно подробно, специалисты ще зададат въпроси, на които трябва да се отговори, което в крайна сметка ще ви отнеме повече време от формулирането на ясен проблем.

Съвет: не приемайте първата оферта веднага!

Когато публикувате задача, специалисти ще ви пишат и ще направят предложения.

Qjob.bg има такива популярни категории като Куриерски услуги, Почистване, Товарни превози. В такива категории първите оферти могат да бъдат получени за броени минути. Ако ситуацията позволява и има време, изчакайте няколко часа, преди да наемете специалист, за да можете да избирате от няколко оферти.

Изберете една от офертите! Проверете цените и отзивите на клиентите. Колкото по-висок е рейтингът на специалист, толкова по-добре. Освен това опитни професионалисти ще имат икона „Професионален“ до снимката.

Специалистите в сайта често са просто обикновени хора като вас.

Може дори да изглежда, че към Qjob.bg са се присъединили специалисти, които по някаква причина не получават работа другаде. Но това не е вярно! Много хора просто не могат да седят у дома и да се наслаждават на свободното си време в допълнение към ежедневната си работа.

Наричаме на потребител на сайта потребители, които не само задават задачи като клиенти, но и поемат задачи като специалисти.

С други думи, не е задължително да се нуждаете от специална квалификация, за да изпълните задачата: Ако сте добър фотограф или учител, защо не можете да помогнете на някой да разтовари мебели или да окачи полилей? Ако сте майстор със златни ръце, защо не можете да бъдете добър водопроводчик или фотограф? Например, изпълнител е свършил куриерска работа в своя не толкова евтин джип, само защото е шофирал до провинциалната си къща и е доставил поръчката по местоназначение по пътя.

Преводачът се справи отлично с почистването на апартамента и клиентът беше много доволен.

Как да се справим със специалисти?

Въвеждане на данни! Преди да изпълните задачата, въведете важна информация: час, телефонен номер и адрес. Проверете и крайните разходи: понякога експертите изчисляват отделно цената на материала и приемат за даденост, че го правите отделно.

Можете също да разговаряте със специалисти на Qjob.bg, така че винаги се уверявайте писмено, че всички разбират задачата. Смятаме, че това е много важно, тъй като в случай на спор можем да помогнем само ако неясни подробности са записани и писмено на сайта.

Във всеки случай го вземете, проверете работата! Преди да платите, уверете се, че работата е свършена добре!

След почистване: уверете се, че подът е чист и без остатъци от препарат. Проверете перваза и рафтовете за прах. Повдигнете предмети, които са били на пода или рафтовете, така че да няма прах около тях.

След покупка: уверете се, че всичко е закупено от предварително прехвърления списък. Не забравяйте да вземете касова бележка. Ако всичко е наред, щракнете върху бутона, че задачата е изпълнена и специалистът веднага ще покаже включената сума в баланса при избора на метод на плащане "Сделка без риск".

Ремонтни дейности: Моля специалиста да опише подробно каква работа и как ги е изпълнил. Проверявам резултата: включвам сешоара в контакта, слагам книгите на рафта, отварям и затварям прозореца, като цяло проверявам цялата работа, извършена от специалиста.

Плащайте след работа, не давайте авансово плащане! Някои специалисти искат предплащане, като казват, че трябва да зареждат или да купуват консумативи. Не препоръчваме да правите това и в този случай изберете метода на плащане „Сделка без риск“.

Комисионната такса ще бъде приспадната от салдото Ви, но ще бъде кредитирана по сметката на специалиста, когато специалистът изпълни задачата. По този начин специалистът гарантирано ще получи вашите пари.

Начинът на плащане без риск за бизнеса също е практичен, тъй като елиминира необходимостта да се притеснявате за запазване на пари в брой.

Съберете информация за задачата!

Помолете специалистът да направи снимка, да заснеме кратко видео, докато работите, или да опише подробно как или какво точно може да се обърка. Това ще ви помогне да разберете дали по време на изпълнението на работата възникват нови обстоятелства или дали всичко действително ще се случи така, както ви е казал специалистът.

Напишете рецензия, това е много важно! След като изпълнят задачата, клиентите натискат бутона „Задачата е изпълнена“, пишат отзив за специалиста и оценяват работата му от една до пет звезди. Оценките са важни за специалистите: тяхната квалификация и мястото им в списъка с професионални търсения Qjob.bg зависят от тях. Накратко, колкото по-висок е рейтингът им, толкова повече поръчки получават. Освен това специалистът оставя и оценката и оценката на клиента. Въз основа на тях и други специалисти научават за клиента.

Ако нещо се обърка ...

Специалистът не дойде - щракнете върху бутона „Задачата не е изпълнена“. Изберете от други професионалисти, които са заложили на поставената задача!

Заданието не беше изпълнено правилно - дайте му звезда и опишете защо смятате, че заданието е изпълнено зле. Представител за поддръжка ще се свърже с вас.

Специалистът изисква повече пари за работата - покажете комисията, посочена от специалиста на Qjob, и не плащайте повече! Ако се чувствате застрашени, ние ще оставим на вас да платите доплащането, но в този случай незабавно докладвайте на нашия екип за поддръжка!

Не забравяй!

  1. Qjob.bg е един от най-добрите варианти за ежедневни задачи и разбира се всичко останало!
  2. Преди да създадете задача, попълнете своя профил, за да спечелите доверието на специалистът!
  3. Опишете подробно задачата, за да не се налага да отговаряте по-късно на излишни въпроси!
  4. Не приемайте веднага първата оферта от специалистът, изчакайте малко.
  5. След като изпълните задачата, оставете честна оценка!
  6. Ако имате проблем, обадете се на поддръжката!