Колко струва шпакловането на стени? Цени между 5-12 лв./м2

Измазването на 10 квадратни метра е между 5 лв. и 12 лв. на м2. Собствениците на жилища могат да платят между 50 лв. и 120 лв. за вътрешна мазилка цена за цялото пространство.

Разберете колко ще струва вашият проект

Да определите цената за шпакловка е може би първото най-важно нещо. Трябва да сметнете цената на материалите, труда и допълнителните оскъпявания.

Разходи за шпакловка

Измазването на 10 квадратни метра е между 5 лв. и 12 лв. на м2. Собствениците на жилища могат да платят между 50 лв. и 120 лв. за вътрешна мазилка цена за цялото пространство. Повърхностите, които са лесни за достъп и изискват малко или никаква подготвителна работа, ще са в долния край на ценовия спектър. Добавянето на дизайн, възстановяването на повърхността или работата с труднодостъпно място струва повече и цената може да скочи в диапазона между 9 лв. и 13 лв. за кв.м.

Съдържание

1.    Разберете колко ще струва вашият проект

2.    Разходи за шпакловка

3.    Средни цени на шпакловка

4.    Цена на мазилка на квадратен метър

  • Цена за ремонт на мазилка на квадратен метър

5.    Разходи за шпакловане на стени

6.    Разходи за шпакловане на таван

7.    Разходи за гипсова шпакловка

8.    Цена на шпакловка на стая

9.    Цена на шпакловка

  • Френска декоративна мазилка

10. Мазилка или гипсокартон

11. Да се заемете сами или да наемете професионалист?

  • Разходи за мазачи

12. Често задавани въпроси

  • Как нанасяте мазилка?
  • Кога трябва да шпакловате стена?
  • Можете ли да поставите нова мазилка върху стара мазилка?
  • Колко печелят мазачите?

Средни цени на шпакловка

Средна цена

85 лв. при средна цена от 8.50 лв./м2

Висока цена

120 лв. при цена от 12 лв./м2

Ниска цена

50 лв. при цена от 5 лв./м2

Цена на мазилка на квадратен метър

Собствениците на жилища обикновено плащат между 10 лв. и 20 лв. на квадратен метър за мазилка. Ако имате нужда от извършена ремонтна работа, можете да очаквате да платите минимално 10 лв./м2. Ако мазилката е за тавани, много вероятно е да платите повече - между 16 лв. и 20 лв. за метър.

Цена за ремонт на мазилка на квадратен метър

Ремонтът на мазилка може да варира около 30 лв. на квадрат. Въпреки че това може да изглежда скъпо, имайте предвид, че повечето ремонти са много по-малки от квадрат. Някои професионалисти таксуват според вида на ремонта, като например 40 лв. на пукнатина.

Сравнете местните оценки за вашия проект за мазилка

Получете безплатни оценки

Малките дупки струват по-малко (около 20 лв.), докато поправянето на по-големи дупки е по-скъпо - около 30 лв. на метър. Като цяло на повечето собственици на жилища плащат 100 лв. за ремонт на мазилка. Това е сравнимо с цената за ремонт на стена, която средно излиза към 85 лв./м2

Ако ви е необходима мазилка за вашия дом, то сравнете местните оценки за вашия проект за мазилка и изберете най-добрия вариант.

Разходи за шпакловане на стени

Шпакловката на стени струва между 5 лв. и 12 лв. на квадратен метър. Ако имате високи стени, можете да очаквате да платите допълнително по 1 лв. на квадратен метър за скелето. При шпакловане на стени цени ще откриете огромни разлики между различните населени места, майсторите и опита, с който те разполагат. Така че преценявайте внимателно.

Разходи за шпакловка на таван

Шпакловането на тавана струва най-малко 10 лв. на м2. Разходите ще се увеличат драстично, ако добавите дизайн или имате нетрадиционен таван (например неплосък), или ако таванът ви се нуждае от ремонт. Цената за ремонт на таван, изработен от гипс, е от 8 лв. до 14 лв. на метър. Ако потърсите онлайн шпакловане на таван цена офертите ще са точно в този диапазон.

Разходи за гипсовата шпакловка

Шпакловката с теракол, гипс или пък фината шпакловка са все с различни цени от 6 лв. на метър до 12 лв. Те не включват цената на гипсокартона, който се поставя след това. Гипсокартонените плоскости имат химическа обработка, която прави възможно залепването на материала.

Теракола и гипса са форми на мазилка, които създават гладка повърхност. Можете да нанесете такова покритие върху стени, бързо и е евтино, в сравнение с преработката на гипсокартон. Това се отнася и за минерална мазилка с цена близка до гипса. Също така и за драска мазилка с цена малко по-висока от минералната.

Мъж разнася шпакловка на стена

Цена за шпакловка на стая

Измазването на стая с размери 14 квадрата ще струва 110 лв. на стена при цена от 8.50 на метър, без да се включва тавана. Цена за шпакловане на тавана ще получите допълнително и трябва да я добавите към цената още 168 лв., ако шпакловката и труда влязат в средна стойност от 12 лв./м2.

Свържете се с мазач близо до вас за оценка на вашия проект. Консултирайте се с мазач за истински местни оферти бързо и лесно още днес. Някой майстори са специализирани в силиконова мазилка, декоративна или пък пясъчна. Силиконова мазилка с цена от 12-15 лв./м2 може да откриете навсякъде.

Цена на шпакловката

Самата шпакловка е сравнително евтина и обикновено е между 1-2 лв./м. Кофа от 5 литра шпакловка мазилка струва около 5 - 10 лв., докато торба от 10 кг с гипс на прах, за смесване с вода, е около 10 лв. - 15 лв. Въпреки това, някои луксозни видове може да струват до и двойно или тройно. Но те са единици на пазара.

Консултирайте се с мазачи за истински местни оферти

Получете безплатни оценки

Френска декоративна мазилка

25-килограмова торба с френска мазилка може да излезе към 30 лв. Можете да намерите по-малки размери, но ще получите най-добрата сделка, когато купувате на едро. Декоративната замазка се използва за специални помещения. Тя е направена от гипс и се предлага на прах. Когато се смеси с вода, се втвърдява бързо. Професионалистите обикновено го използват за декоративна мазилка, като например за тавани, но се намира и в медицински кабинети за изработване на форми или понякога дори за създаване на отливки.

Мазилка или гипсокартон

Монтажът на гипсокартон струва около 30 лв./м2, докато мазилката струва средно около 8.50 лв. Материалите за шпакловката имат средно по-висока цена от плоскостите гипсокартон, но пък труда е по-евтин. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако искате да боядисате новата си стена, не можете да използвате същия тип боя, както бихте направили върху гипсокартон. Цената за наемане на бояджии е от 15 лв. – 20 лв. на час. Тоест каквато и цена на шпакловка да платите ще си заслужава, заради качествения резултат.

Да се заемете сами или да наемете професионалист?

Гипсът не е нещо, с което повечето хора са запознати. Ако не сте професионалист може да навредите на стените ви и те след това да се нуждаят от нова шпакловка. Ако не свършите добре работата, в крайна сметка ще трябва да платите още повече, за да поправите стореното. Дори ако най-голямата последица е неравномерно разнасяне, това може да навреди на стойността на дома ви при продажба.

Мазилката се използва най-добре за извити повърхности. Ако потърсите в интернет шпакловка цена на квадрат ще ви излязат най-различни оферти. Това не е добър проект „Направи си сам“, така че потърсите професионалисти във вашия район. Без значение дали търсите орнаментен дизайн или чист и гладък външен вид, потърсете ни за да наемете професионален изпълнител на мазилка за най-добри резултати.

Разходи за мазачи

Майсторите мазачи често таксуват според размера на проекта, между 8 лв. и 14 лв. за основна работа (високи стени, декорация или възстановяване ще вдигнат цената), заедно с материалите. За тези, които таксуват почасово, можете да планирате да плащате около 30 лв. на час.

Зидария изработка на мазилка

Често задавани въпроси

Как нанасяте мазилка?

За нанасяне на мазилка професионалистите първо подготвят мястото и след това смесват сухия материал с вода. Намокрят инструментите си, така че материалът да не залепне, след което започват да го нанасят върху стената. След това, мазилката се изглажда на първи слой, преди да нанесе по-тънък - втори слой. Те ще продължат да изглаждат стената, докато стане равномерна.

Кога трябва да шпакловате стена?

Добра идея е да измажете стената, ако съществуващата се нуждае от ремонт или ако търсите алтернатива от висок клас на гипсокартон. Мазилката работи по-добре върху извити стени, отколкото гипсокартона.

Можете ли да поставите нова мазилка върху стара мазилка?

Можете да измажете и стара мазилка, стига съществуващият материал все още да е в добро състояние. Нанасянето на ново покритие върху старото работи най-добре при малки пукнатини или други дребни ремонти.

Колко печелят мазачите?

Мазачите в България печелят средно около 30 лв. на час. Тези с много опит, които работят сами или вършат по-сложна работа, може да ви върнат ценова оферта от 40 лв..

Богдан Василов знае цени за шпакловане