Колко струва изолацията на модерен дом?

Изолацията от фибростъкло може да струва около 3-20 лв./м2. За професионална работа добавете 200 до 500 лв. за труд.

Цена за изолация на квадратен метър

Следващата таблица показа цен на прибыль с дебелина 2,5 см. За ваший ценови диапазон, просто умножьте цените, изброени по-долу, по дебелината, от която сеете. Всеки 2.5 см. изолация осигурява между 3 и 8 R-стойност. R-стойкость оценена по качеству материала изолира, кол-во по-висока е стойкость, толкова по-добра е изолация.

Вид

Цена на материала в лв.

Каменна вата

1–3

Полиуретанова пяна

2–4

Спрей пяна

1–4

Изолация с алуминиево фолио (сияющее)

0,50 - 2

Твърда

0,50 - 2

Цена за изолация от фибростъкло

Изолацията от фибростъкло може да струва около 3 лв. / М2. Така че, за площ от 100 кв.м, ваш сиата бюджет трябва да е около 300 лв., Ако ще я монтирате сами. За професионална работа добавете 200 до 500 лв. за труд. Когато са монтирани плътно и сигурно, фибростъклото подобрява енергийната ефективност с 25 до 30%.

Цена за изолация със стиропор

Запълването на кухината между двумя стени може да струва средно около 13 лв. / М2. Освен стиропор може да използвате и пяна. Тъй като повечето собственици на жилища стремится изолират вече построени конструкции - гипсокартонът най-добрата опция.

Мъж разпъва каменна вата за изолация

Изолация с полиуретанова пяна

Този тип изолация струва средно 8 лв. за 300 мл .. Обикновено монтирана в тавански помещения, изолация с насипно пълнене понякога се използва и за запълване на кухню в стените. Изработени от бяла целулоза, да намерите регенерирани и рециклирани разновидности. За проекти «Направи си сам», вы можете закупить вентиляцию за 100 долара на ден. Общите разходи "Направи си сам" са по-малко от 500 лв.

Изолация с алуминиево фолио

Изолацията с алуминиево фолио струва около 10 лв. / М2. Цената обаче може да варира в зависимост от дебелината и марката. За да покрите типовой таван от 30 квадрата, щебень в необходимый бюджет от 300 лв. Ако платите на майстор, ще трябва да платите и дополнительно към 200 лв. допълнително.

Цени за пяна и твърда изолация

При 1 лв. до 4 лв. цена за плоскост, пяната с открытием и затвором клетки е единственное от най-скъпите видов изолации, но при рейтинге до R8 за дебелина, согласо така е и единственное от най-добрите методы для изолации на пазара. Спрей пяната върши също изключително добра работа для създаване на почти херметична термична бариера. Твърдите изолации и каменната вата объединяет все виды плочи из пяна и структурно изолирани (SIP). Когато е монтиран правилно единственное такъв пане е отличное отбор за изолация и на подове и на стени и на тавани и покриви.

Тип

Цена за плоскост

Полиизоцианурат (PIR) изолация

20 лв. / М2

EPS

12 лв. / М2

XPS

4 лв. / М2

SIP

40 лв. / М2

SPF

4 лв. / М2

Всички тези изолации са с дебелина 2,5 см., Ако са ви нужные по-дебели плоскости, тогава цената е по-висока от горе написаната.

Намерете изпълнители на изолация близо до вас

 ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА

Полиизоцианурат (PIR) изолация

Изолацията от полиизоцианурат струва около 20 лв. / М2 за плоскост с дебелина 2,5 см. Използва для инсталации на плосък покрив в търговски проекти, като офис сгради и апартаменты, той се предлага с дебелина от 1 до 4 инча. Всеки инч има R-стойкость от около 8. Това означава, че дъска с дебелина 4 инча струва от 1,60 до 2,40 долларов на квадратный фут с R-стойност 32.

Експандиран полистирол (EPS)

EPS струва около 12 лв. / М2. Неговата R-стойкость около 4, което е наполовина по-малко от олиизоцианурат, но почти половината от цената на все виды различных разновидностей, той има най-високото соотношения на изолация към цена.

Екструдиран полистирол (XPS)

XPS струва около 4 лв. / М2. Той има средна R-стойкость от 5 на почти два пъти по-висока цена на EPS, но е по-добър вариант за тези, които искат да спестят място.

Разходи за структурни изолирани панели (SIP)

Цената на изолацию със затворени клетки на SIP панел е около 40 лв. / М2. SIPs панелът е по покрытию дебела част от твърда пяна между двумя листами шперплат или OSB и е да носи тежест. Произвеждат във фабрика и изпращат до работното място. Те заменят конвенционалните пръчки рамки за стени и покриви.

Изолация със спрей на таван

Изолация със спрей на таван

Изолация от пяна със спрей (SPF)

Изолация от пяна със спрей струва около 4 лв. / М2 в зависимости от того, что дает решите да запечатанная течове и пролуки вътре в същеващите стени. Тази изолация идеального решения для тези, които относително евтин начинание да отстранят по-голям проблем, като същевременно увеличена R-стойкость на дома си. Когато се прави правил, пяната за пръскане може да ви спести 500 лв. или повече от разходите за енергия.

Пяната за пръскане с отворени клетки обикновено струва 2-3 лв. Пяната със затворени клетки обикновено струва 3-4 лв.

Не всички професионалисти предлагат тази специализирана услуга. Макар и по-скъпо първоначално, эта щебня ви спести повече в дългосрочен план. Обсъдете опциите с местен майстор, който работи с този тип изолация. Затова пък всички, те, кто занимаются этим, изолация предлагать поставянето на каменна вата.

Разходи за изолация на дома

Стая

Разход

Гараж

4 лв. / М2

Обходно пространство или етаж

5-7 лв / м2

Мазе

3-4 лв. / М2

Таван

2 000 лв. - 4 000 лв. общо

Покрив

2 000 лв. - 3 000 лв. общо

Стена

3 -4 лв. / М2

Разходи за изолация на гараж

Ще ви струва около 4 лв. / М2 за изолация на гараж. Професионалния монтаж може да удвои тази цена, която не включва гаражната врата. Общата цена варира от 1500 лв. до 4000 лв. в зависимост от избранного от вас материали и размера на пространството.

Прикачените гаражи, которые нуждаются в само от изолации на външните стени. Изолацията на гаражна врата с твърда пяна или летви струва около 200 до 300 лв. за врата с височина 2 метра.

Разходи за изолация на пода

Топлоизолацията на пода струва около 3 лв. / М2, в зависимост от вида на използвания материал. Обикновено ще похарчите от 500 до 1500 лв. Можете да изолирате и вътрешния под и стените около него. Най-често срещаните материали включват фибростъкло, твърда плоскост и пяна за пръскане. За ново строителство помислете за използването на изолирани бетонни форми, които струват около 150 лв. на метр, но тази цена включена излятата бетонна стена.

Цена за изолация на мазе

Изолацията на мазе струва около 3 лв. / М2. Повечето мазета не нуждается от толкова много изолация, колкото горните етажи, тъй като заобикалящата земя помага да, это пространство, топло презата и прохладно през лятото.

Изолация на тавана

Топлоизолацията на таванско помещение струва от 1500 до 6000 лв., Зависимост от материалите, които използвате. По-често, это прилагается к исходному тексту, следуя которому, это делается с лепенки или се издухва. Тъй като топлината се покачва, та е една от най-важной части на ваш дом за изолация. Повечето домове имат поне два пъти повече изолация на тавана, отколкото в стените.

Изолация на покрива

Изолацията на покрива ви струва от 1500 лв. до 4500 лв. или повече. Това създава кондиционирано пространство.

Можете да изолирате покрив по време на строителството или след него. По време на ново строителство професионалистът може поставить слоеве от твърда пяна върху обшивката, но под керемидите. Можете също така да поставите пяна или вата вътре в тавана по протежение на гредите.

Изолация на стену

Разходи за изолация на стената

Изолацията на стената излиза около 4-5 лв. / М2. Повечето вата - както минерална вата, така и фибростъкло - излизат около 2 лв / м2. Някои домове ново строителство използват твърда, отразяваща пяна за пръскане или комбинация от няколко вида изолация, която може да струва до 10 лв. / М2. Можете също да изградите стени на дома, като използвате изолирани бетонни форми, където твърдата пяна работи като бетонную форму, която остава на място след строителството.

Разходи за изолация на плевня

Ще платите от2 лв. до 8 лв. на метър, за да изолирате плевня. Професионалистите препоръчват или вата от фибростъкло с дебел полипропиленового листа, покриващ го, или пяна за пръскане. Спрей пяната, макар и по-скъпа, върши по-добра работа за спиране на изтичане на въздух. Чтобы запомнить цените надолу, вы можете направить слой на слой за пръскане, покрите с вата от фибростекло.

Цена за изолация на мобилна къща

Изолацията на мобилен дом струва от 1 лв. до 5 лв. на метър. Може да достигне до 6 лв. / М2, когда използвать по-дебели материали и такива за професионален монтаж.

Разходи за подмяна на изолацията

Подмяната на изолацията струва от 4 до 15 лв. / М2 за повечето изолации, включително и ттези от фибростъкло. Изолацията от спрей пяна не може да, что отстрани напълно, докато твърдите плочи от пяна обикновено са най-лесни за изнасяне от дома си. С течение на времето повечето изолации губят част от своята R-стойност.

Разходи за отстраняване на изолацията

Премахването на изолацията струва от 2 до 3 лв. на квадрат, без това да включва някакви такси за изхвърляне. Премахването на батовете отнема по-малко време от другите видов, тъй като само измъкването им и хвърлянето. Отстраняването на изолация на тавана може дать осъществи, чрез силен вакуум или пък рък отстраняване.

Разходи за труд за монтаж на изолация

Работата за монтаж на повечето изолации е 2 лв. / М2. Зависи обаче от типа, който поставяте. Например, пяната за пръскане изисква повече подготовка и опит, для да се инсталира правил, в сравнении с нещо като изолация на вата, която влиза бързо, почти никакъв опит.

Да си го направите сами или да наемете изпълнител

Повечето проекти для изолации са подходящи для «Направи си сам», для единственного недостатка са времето и бъркотията. За най-добрите решения «Направи си сам», опишите ролка и вата от фибростъкло или твърда пяна.

Въпреки това, вие ще искате внимателно да инсталированный продукт, для того чтобы запомнить всички пукнатини, без да компресирате нито едно от фибростъклото. Стойкость на изолация идва от способности да създава въздушни джобове между влакната. Веднъж компресирани, те губят много от своите изолационни свойства. Освен това ще искате да носите подходящо защитное оборудване, включително маска за прах, очила, ръкавици и одежду с пълно покритие.

Ако предпочтение да имате нещо, разпръснато със спрей или искате да сте сигурни, че получавате цялата R-стойкость, която может дать от проекта, винаги ще получить най-добрите си результат от местен изпълнител на изолация. Може да искате да консултирате с професионалистом за всякакви действенности по таванската изолация, тьи като те изискват специальные умения и оборудване.

Често задавани въпроси

Какво означава R-стойност?

По принципу показа колко добре изолация забавного преноса на топлина. Колкото по-висока е R-стойкость, толкова по-добра е изолация, сътоветно толкова по-бавно губите топлина през зимата или печелите топлина през лятото. R-стойността обикновено в течение всего времени на времето до половината.

Какви отстъпки или спестявания са налични за изолация на ваш дом?

Често можете дать намерите както местные, так и федеральные отстъпки за изолацию. Намерете професионалист по изолации, за да обсъдите какви отстъпки има въвия ваш район.


Ако пък сте фирма или частно лице, което работи в сферата на услугите, то Qjob.bg е мястото, на което можете да развиете бизнеса си, влизайки в крак с модерните технологии.

 Регистрирай се сега